История на Американските питбул териери на Сорел

Бърт Сорел идва от семейство на пионери. Дядо му се мести на запад в покрита каруца с четири питбула, вързани за краищата й. Интереса и любовта му към Американския питбул териер започва още от ранна възраст. С годините на Бърт Сорел расте и интереса му към благородните питбул кучета. Бърт Сорел печели много от знанията си за питбула, които е придобил от собствения и от чужд успех и също така от „Олд Таймърс”. Той учи най-много от извора, отчитайки своите и техните грешки за 45 години опит в развъждане и селекция на Американски питбул териер. За повече информация, относно Бърт Сорел и неговите Американски питбул териери, моля посетете тази страница.

От „Олд Таймърите” Бърт дълбоко респектира и съответно получава помощ от Ърл Тюдор, чиято кучка Goldie - доказан шампион и производител е в основата на Питбулите шампиони на Сорел. Питбулите на Сорел са получили респект и шампионски титли измежду средите на Бърт. В тези среди са велики питмени, като Ърл Тюдор, Ралф Грийнууд, с който го свързва близко приятелство и взаимно уважение. Бърт Клоуз, Флойд Будро, Хауърд Хайнзъл, Колби, Клайд Мейсън, Джо Корвино, Ал Браун и Морис Карвър са още няколко имена. През целия си живот Бърт Сорел никога не е срещал човек, от когото да не научи нещо, независимо дали е добро или лошо.

Bert Sorrells with a Sorrells American Pit Bull Terrier

http://www.sorrellspitbulls.com/images/history/tudorsgoldie-1_sm.jpg
Goldie на Тюдор

Всички Питбул териери – шампиони на Бърт Сорел са произведени основно от тези три най-важни кучета.

http://www.sorrellspitbulls.com/images/history/crazymarybertsm.jpg

http://www.sorrellspitbulls.com/images/history/Bullsm.jpg

http://www.sorrellspitbulls.com/images/history/redjerryact-tmb.jpg

Crazy Mary на Корвино
Дъщеря на Goldie на Корвино и на 4 поколения от Goldie на Тюдор. 
Crazy Mary II на Сорел(в ръката му)

Bull на Сорел
(произхождащ от Goldie и Dibo ROM на Тюдор)
Произход

Red Jerry ROM на Сорел
(син на Goldie на Корвино)
Произход

Всеки от тези ранни питбул-шампиони на Сорел има специално място не само в живота на Сорел, но също така и в селектираната от него породна линия, и е произвело безброй много питбули шампиони и стотици кучета, отличили се като победители във всяка област, в която Американския питбул териер се съревновава по света. Те са размножавани за да се достигнат високите стандарти на породата Американски питбул териер. Макар че някои са му помагали да ги храни, повечето хора им се възхищават и сега другите искат да ги имат, питбулите на Сорел са дело на селективното му развъждане: породно качество, сърцатост, лоялност, преданост, сила и благоразположение към хората. Ако искате истински Американски питбул териер на Сорел, знайте че сте дошли на правилното място.

http://www.sorrellspitbulls.com/images/history/CHRedJacksm.jpgШампионът Red Jack на Сорел

Бащата на Red Jack, Indian Little Man, бил брат на Crazy Mary на Корвино. От всички кучета на Бърт Сорел, които е придобил най-напред най-много е научил с Red Jack. Шампионът Red Jack на Сорел е от неговата Crazy Mary II, от която идват много от изключителните му питбули.